Mission ISS Ecoles | Euro Space Center
Schools

ISS MISSIE

Van 9 tot 18 jaar

3.30 u. durende begeleide activiteiten

Ik reserveer

Deel deze pagina
Twitter Facebook Google + Email

ISS Missie

Het bezoek van ons spektakelparcours laat uw leerlingen toe in de roemrijke periode van de verovering van de ruimte te duiken. Van de lancering van de eerste raketten tot het leven van de astronauten in de ruimte aan boord van het Internationale Ruimtestation. De leerlingen hebben de kans om te trainen als astronauten op twee simulatoren.

3.30 u. durende begeleide activiteiten (+ vrij voor de rest van de dag)

Keuze uit twee uurroosters: 9:30 u. - 13 u. of 14 u. - 17:30 u. (behalve op vrijdag: 11 u. - 15:30 u. met 1 u. middagpauze)

Minimum 12 personen

Enkel op reservatie

Programma

Binnen is er een bezoek van het spektakelparcours en buiten bevindt zich ons activiteitenparcours, waaronder het “Space Heroes”-spel op tablet, dat vrij toegankelijk is.

Oefeningen op twee trainingssimulatoren voor astronauten (volgens beschikbaarheid):

  • Multi-axisstoel: simuleert de desoriëntatie die men in de ruimte kan ervaren
  • Moonwalk/Marswalk XP-stoelen: maan- en marswandelingsimulatoren uitgerust met een virtual reality mask
  • Draaistoel: Simulator die op één enkele as draait en die de duizeligheid nabootst. De draaistoel leert de astronauten om te gaan met ruimteziekte.


 

De multi-axisstoel

Trainingssimulator van de astronauten. In het kader van deze simulator wordt de kandidaat-astronaut gedesoriënteerd. In deze omstandigheden zal hij zich moeten concentreren en een oefening afwerken. De multi-axisstoel werd door de NASA ontwikkeld naar aanleiding van de Gemini-missies.

Moonwalk/Marswalk XP

Ervaar de zwaartekracht op de Maan en op Mars dankzij de virtual reality technologie. Door middel van onze stoel ontdekt u hoe het juist is om op Mars of op de Maan te wandelen. Maak u op voor een intensieve, ongeëvenaarde ervaring!

Draaistoel

Simulator die op één enkele as draait en die de duizeligheid nabootst. De draaistoel leert de astronauten om te gaan met ruimteziekte.

Foto's

In de volgende fotogalerij ontdek je verschillende ogenblikken van "ISS Missie".

Catering

Laad uw batterijen weer op in ons restaurant!

  • Tijdens uw verblijf, 4 dagelijkse maaltijden zijn gepland in self-service.
  • Tijdens uw uitstap is het mogelijk om ter plaatse een warme maaltijd te bestellen of uw picknick mee te brengen mits bestelling van één drank per persoon (€ 1,80 voor klassen van de basisschool en de middelbare school / € 1,30 voor kleuterklassen).
  • Alle maaltijden worden in het restaurant van het Euro Space Center genomen (twee zalen - capaciteit van 200 plaatsen).
  • De maaltijden kunnen worden aangepast in functie van uw culturele gewoonten en van mogelijke voedselallergieën en -intoleranties (mits betaling van een supplement).
  • Menu’s beschikbaar op aanvraag.

Thèmes, tarifs et réservations

01

 

ISS Missie

 

3.30 u. durende begeleide activiteiten

Van 9 tot 18 jaar

 

Het hele jaar beschikbaar op reservatie

02

 

Tarieven

    Europese Unie (EU) Buiten de EU
 

 

ISS MISSIE

 

18,00€/pers.

 

25,00€/pers.

Elke bijkomende overnachting de dag vóór of de avond van de uitstap, met inbegrip van avondeten en ontbijt : € 31,00/nacht (EU) en € 41,00/dag (buiten EU).
Volwassen begeleider voor “Astronaut voor 1 dag” : één gratis begeleider per 12 deelnemers.
Voor elke bijkomende begeleider : € 7,50/pers.

Gedeeltelijke annulatie:

Bij geval van afwezigheid van sommige deelnemers zonder verwittiging minimum 30 dagen voor de uitstap, zal er geen vergoeding zijn voor deze afwezigheden en zal het totaalbedrag van de oorspronkelijke geplande aantal gefactureerd worden. De enige uitzonderlijke omstandigheden die een totale vergoeding rechtvaardigt zijn sterfgevallen in de directe familie op presentatie van een overlijdensakte of een ziekte rechtvaardigt door een medisch attest.

03

Neem met ons contact op
om de beschikbaarheid te kennen of voor een boekingIk reserveer