Classe astronaute Junior | Euro Space Center
Schools

Junior
astronautklas

Van 6 tot 8 jaar

3 dagen Halftijdse verblijven

Ik reserveer

Deel deze pagina
Twitter Facebook Google + Email

Junior Astronautklas

 

Van 6 tot 8 jaar. 3 dagen in de huid van een astronaut. De ruimteactiviteiten vinden plaats onder begeleiding van leerkrachten die door het Ministerie voor Onderwijs, Kunst en Letteren van de Franse Gemeenschap van België bij de Euro Space Society worden gedetacheerd.

Programma

Drie dagen lang heeft uw klas de gelegenheid de maan- en marswandelingssimulatoren en de manuele multi-axisstoel uit te testen. Deze laatste simulator bouwt de desoriëntatie na die astronauten in de ruimte kunnen ervaren. De leerlingen nemen ook deel aan wetenschappelijke experimenten die het gedrag van het menselijk lichaam in de ruimte in beeld brengen. Het programma omvat tot slot een sessie in het planetarium om te zien wat men in de hemel van de dag kan ontdekken en een workshop tijdens dewelke een 3D-constellatie wordt gebouwd.

Volledig programma beschikbaar op aanvraag.

Multi-axisstoel

Simuleert de desoriëntatie na die men in de ruimte aan boord van een capsule kan voelen. De multi-axisstoel is een klassieker van de training van de astronauten.

3D-constellatie

De kinderen verbinden de nummers met elkaar en tekenen zo een constellatie. De sterren worden weergegeven door "fimo air"-deeg op een tandenstoker te prikken. Vervolgens worden deze "sterren" ondergedompeld in fosforescerende verf en op een polystyreenplaat geplaatst.

Rondleiding van het Amerikaanse ruimteveer (werkelijke grootte)  

Hoe zit de cockpit eruit? Hoe stijgt het ruimteveer op? Waarvoor diende het (satellieten, laboratoria, bouw van het ISS, ...)? Hoe komt het ruimteveer terug naar de Aarde? 

Foto's

In de volgende fotogalerij ontdek je verschillende ogenblikken van de "Junior Astronautklas".

Catering

Laad uw batterijen weer op in ons restaurant!

  • Tijdens uw verblijf, 4 dagelijkse maaltijden zijn gepland in self-service.
  • Tijdens uw uitstap is het mogelijk om ter plaatse een warme maaltijd te bestellen of uw picknick mee te brengen mits bestelling van één drank per persoon (€ 1,80 voor klassen van de basisschool en de middelbare school / € 1,30 voor kleuterklassen).
  • Alle maaltijden worden in het restaurant van het Euro Space Center genomen (twee zalen - capaciteit van 200 plaatsen).
  • De maaltijden kunnen worden aangepast in functie van uw culturele gewoonten en van mogelijke voedselallergieën en -intoleranties (mits betaling van een supplement).
  • Menu’s beschikbaar op aanvraag.

Overnachting

Een nacht in gewichtloze toestand

Maak gebruik van de infrastructuur van het Euro Space Center en geniet tijdens uw hele verblijf van dit ruimtedecor.

  • In het kader van verblijven met uw klas ontvangt het Euro Space Center u in ruime kamers uitgerust met alle nodige voorzieningen.
  • De capaciteit van overnachting is 205 bedden, verdeeld over 24 kamers en 3 verdiepingen.
  • Elke kamer heeft een maximumcapaciteit van 10 personen en is voorzien van een douche, 2 twee gootstenen en 1 toilet.

Thèmes, tarifs et réservations

01

 

Junior astronautklas

3 halftijdse dagen

Van 6 tot 8 jaar

Het hele jaar beschikbaar op reservatie

02

 

Tarieven

 

 

JUNIOR ASTRONAUTKLAS

 

 

 

  3 dagen / 2 nachten Halftijdse verblijven  
  Laagseizoen 133,00€  
  Middenseizoen 144,00€  
  Hoogseizoen 155,00€  

Laagseizoen: september en december
Middenseizoen: augustus, oktober, november, januari en februari
Hoogseizoen: maart, april, mei, juni en juli

Eén gratis begeleider per 12 deelnemers. Per bijkomende begeleider: € 31,00/dag (EU) en € 41,00/dag (buiten de EU). Per extra overnachting bij aankomst of bij vertrek: € 31,00/dag (EU) en € 41,00/dag (buiten de EU).

Deze prijzen zijn "all in" - 4 maaltijden per dag.

Gedeeltelijke annulatie:

Bij geval van afwezigheid van sommige deelnemers de eerste dag van de stage en zonder verwittiging minimum 30 dagen voor het begin van de stage, zal er geen vergoeding zijn voor deze afwezigheden en zal het totaalbedrag van de oorspronkelijke geplande aantal gefactureerd worden. De enige uitzonderlijke omstandigheden die een totale vergoeding rechtvaardigt zijn sterfgevallen in de directe familie op presentatie van een overlijdensakte of een ziekte rechtvaardigt door een medisch attest.

03

Neem met ons contact op
om de beschikbaarheid te kennen of voor een boekingIk reserveer