Classe astronaute | Euro Space Center
Schools

Astronautklas

Van 9 tot 18 jaar 2 optionele thema's

Van 2 tot 5 dagen Vol- of halftijdse verblijven

Ik reserveer

Deel deze pagina
Twitter Facebook Google + Email

Astronautklas

 

Vanaf 8 jaar. Verblijven van 2 tot 5 dagen. De ruimteactiviteiten vinden plaats onder begeleiding van leerkrachten die door het Ministerie voor Onderwijs, Kunst en Letteren van de Franse Gemeenschap van België bij het Euro Space Center worden gedetacheerd.

Programma

Bereid uw leerlingen voor op het opstijgen. Onze ruimtemissiesimulator wacht op hen, maar eerst moeten ze deelnemen aan de astronautentraining op onze talrijke simulatoren. Daarnaast zijn er ook wetenschappelijke workshops gepland zodat ze hun eigen raket kunnen bouwen en lanceren. Tot slot zullen ze dankzij uiteenzettingen aangevuld met films en andere documenten de geschiedenis van de verovering van de ruimte alsook het dagelijkse leven en werken in de ruimte ontdekken.

Volledig programma beschikbaar op aanvraag.

Ruimtemissie

Simulatie van een ruimtemissie met vluchtsimulator en alle reële procedures van de NASA. Opstijgen, in een baan rond de aarde plaatsen, een satelliet uitzetten, aansluiten op het Internationale Ruimtestation, de atmosfeer opnieuw binnendringen en landen. De missie wordt voorafgegaan door een verklarende briefing over de verschillende beschikbare rollen.

Multi-axisstoel

Trainingssimulator van de astronauten. In het kader van deze simulator wordt de kandidaat-astronaut gedesoriënteerd. In deze omstandigheden zal hij zich moeten concentreren en een oefening afwerken. De multi-axisstoel werd door de NASA ontwikkeld naar aanleiding van de Gemini-missies.

Moonwalk/Marswalk XP

Ervaar de zwaartekracht op de Maan en op Mars dankzij de virtual reality technologie. Door middel van onze stoel ontdekt u hoe het juist is om op Mars of op de Maan te wandelen. Bovendien ziet u dankzij de Oculus Rift adembenemende landschappen. Maak u op voor een intensieve, ongeëvenaarde ervaring!

Foto's

In de volgende fotogalerij ontdek je verschillende ogenblikken van de "Astronautklas".

Catering

Laad uw batterijen weer op in ons restaurant!

  • Tijdens uw verblijf, 4 dagelijkse maaltijden zijn gepland in self-service.
  • Tijdens uw uitstap is het mogelijk om ter plaatse een warme maaltijd te bestellen of uw picknick mee te brengen mits bestelling van één drank per persoon (€ 1,80 voor klassen van de basisschool en de middelbare school / € 1,30 voor kleuterklassen).
  • Alle maaltijden worden in het restaurant van het Euro Space Center genomen (twee zalen - capaciteit van 200 plaatsen).
  • De maaltijden kunnen worden aangepast in functie van uw culturele gewoonten en van mogelijke voedselallergieën en -intoleranties (mits betaling van een supplement).
  • Menu’s beschikbaar op aanvraag.

Overnachting

Een nacht in gewichtloze toestand

Maak gebruik van de infrastructuur van het Euro Space Center en geniet tijdens uw hele verblijf van dit ruimtedecor.

  • In het kader van verblijven met uw klas ontvangt het Euro Space Center u in ruime kamers uitgerust met alle nodige voorzieningen.
  • De capaciteit van overnachting is 205 bedden, verdeeld over 24 kamers en 3 verdiepingen.
  • Elke kamer heeft een maximumcapaciteit van 10 personen en is voorzien van een douche, 2 twee gootstenen en 1 toilet.

Thèmes, tarifs et réservations

01

Kies een thema voor uw verblijf (niet verplicht).

U wenst een thema te kiezen voor uw verblijf? Maak dan uw keuze tussen Sterrenkunde en Raketten. Naast de training van de astronauten zal een deel van het programma de raketten of de sterrenkunde behandelen. Volledig programma op aanvraag.

Optie Sterrenkunde

Ontdek de wereld
van de sterrenkunde!


Treed samen met uw leerlingen in de voetsporen van Galilei en Copernicus.

De observatie van de sterren zal weldra geen geheimen meer hebben voor uw leerlingen. Ze ontdekken ons zonnestelsel alsook afgelegen sterrenstelsels. Kometen, zwarte gaten, meteorieten, enz. Licht een tipje van de sluier op over de rijkdommen van ons universum.
 

Optie Raketten

Voor ruimtevaartingenieurs
in spe!


Stuur uw klas de ruimte in!

Uw leerlingen bouwen en lanceren hun eigen raket. Voortstuwingssysteem, stabilisatie tijdens de vlucht, poedermotoren, ze leren de grondslag van de ruimtevaartengineering. Ze ontdekken alles over raketten, zowel op theoretisch vlak als wat de praktijk betreft. De lanceerbasis staat klaar. Klaar om onmiddellijk op te stijgen?

02

Tarieven
in functie van het soort verblijf

 

    Europese Unie (EU)     Buiten de EU
    Halftijdse verblijven Voltijdse verblijven     Voltijdse verblijven  
  2 dagen / 1 nacht        
  Laagseizoen 79,00€ 148,00€     173,00€  
  Middenseizoen 90,00€ 148,00€     173,00€  
  Hoogseizoen 101,00€ 148,00€     173,00€  
               
  3 dagen / 2 nachten        
  Laagseizoen 133,00€ 234,00€     271,00€  
  Middenseizoen 144,00€ 234,00€     271,00€  
  Hoogseizoen 155,00€ 234,00€     271,00€  
               
  4 dagen / 3 nachten        
  Laagseizoen 187,00€ 320,00€     369,00€  
  Middenseizoen 198,00€ 320,00€     369,00€  
  Hoogseizoen 209,00€ 320,00€     369,00€  
               
  5 dagen / 4 nachten        
  Laagseizoen Prijs 406,00€     467,00€  
  Middenseizoen Op 406,00€     467,00€  
  Hoogseizoen Aanvraag 406,00€     467,00€  

Laagseizoen: september en december
Middenseizoen: augustus, oktober, november, januari en februari
Hoogseizoen: maart, april, mei, juni en juli

Eén gratis begeleider per 12 deelnemers. Per bijkomende begeleider: € 31,00/dag (EU) en € 41,00/dag (buiten de EU). Per extra overnachting bij aankomst of bij vertrek: € 31,00/dag (EU) en € 41,00/dag (buiten de EU).
Deze prijzen zijn "all in" - 4 maaltijden per dag.

Gedeeltelijke annulatie:

Bij geval van afwezigheid van sommige deelnemers de eerste dag van de stage en zonder verwittiging minimum 30 dagen voor het begin van de stage, zal er geen vergoeding zijn voor deze afwezigheden en zal het totaalbedrag van de oorspronkelijke geplande aantal gefactureerd worden. De enige uitzonderlijke omstandigheden die een totale vergoeding rechtvaardigt zijn sterfgevallen in de directe familie op presentatie van een overlijdensakte of een ziekte rechtvaardigt door een medisch attest.

03

Neem met ons contact op
om de beschikbaarheid te kennen of voor een boeking.Ik reserveer